Anders Dandanell Skjødt

Anders Dandanell Skjødt


Copyright © 2015. Alle rettigheder forbeholdes.

Anders Dandanell Skjødt, København. Copyright © 2012.

Værdierne i mit liv


Jeg tror på, at det er vigtigt at kende sig selv og sine værdier i livet. Vi lever i en verden, der på godt og ondt bliver mere og mere globaliseret. Verdenen forandres hastigt og det stiller krav, hvis man ikke vil køres bagud af udviklingen. Derfor er det vigtigt at kende sig selv, sin baggrund og have en ide om, hvordan man vil møde fremtidens udfordringer – både privat og arbejdsmæssigt. Det gør jeg.


Jeg kender mig selv, har fundet mine værdier i livet og forbereder mig løbende på at møde fremtidens udfordringer. Det giver mig en styrke og indre ro som privatperson, og giver mig mulighed for at have et interessant, spændende og udfordrende arbejde med indhold, mening og indflydelse. Jeg har et positivt og lyst livssyn.


Mit verdensbillede er, at jeg tror på en verden, der består af selvstændige demokratiske nationer. Det, der gør verden vidunderlig og dejlig, er forskelligheden og mangfoldigheden. At landene er forskellige og har deres eget særpræg som sprog, identitet, kultur, traditioner, historie osv. Det er sjovt at rejse til andre lande og opleve, netop fordi de er forskellige fra vores land. Det gode er, at der bor tyskere i Tyskland, spaniere i Spanien, franskmænd i Frankrig, kinesere i Kina osv. Jeg bryder mig ikke om, at verdenen bliver én stor sammensmeltet verden, at det hele bliver en stor pærevælling, at det hele bliver ens og i mine øjne kedeligt, ligegyldigt og uinteressant. Det er forskellighederne, der er interessante og gør os unike. Ordsproget "Ude godt, men hjemme bedst" giver efter min opfattelse ingen mening i en verden, hvor alle folkeslag bor dør om dør.


Danmark er et unikt samfund. Her er fred og ikke stor forskel på rig og fattig. Heldigvis. Danmark er et rigt samfund, fordi vi fremstår som en homogen befolkning, der deler de samme værdier om demokrati, tolerance, ligeværd mellem mænd og kvinder, adskillelse mellem politik og religion osv. Jeg er glad for mit land, og tror på den danske og skandinaviske samfundsmodel.


Jeg søger balancen mellem det bestående og det nytilkomne, mellem tradition og fornyelse. Min politiske placering er centrum-højre, og mit motto: "For Danmark og danskerne" favner og rummer mine værdier, mit verdensbillede og mit arbejdsliv. Jeg har et klart og fast standpunkt uden at være fastslåst, og det lever jeg godt med uden nødvendigvis at skulle være en vinder. Mit andet motto er derfor: "Hellere sejre aldrig, men falde med ære".


Arbejdsmæssigt og privat følger jeg med tiden. Jeg holder mig opdateret uddannelsesmæssigt, hvilket giver mig kompetencer, jeg kan anvende i mit job og privat. Jeg holder mig orienteret om samfundsudviklingen og følger med i lidt at hvert. Privat har jeg en klar ide om, hvor mit liv bevæger sig hen. Men jeg er ikke fastlåst, og jeg er åben overfor forandringer, nye udfordringer og oplevelser.


Uddannelse


Jeg har den opfattelse, at det er vigtigt at holde sig ajour uddannelsesmæssigt. Vil man skabe værdi - både for sig selv og dem man arbejder for - må man være kompetent.


Jeg er uddannet journalist fra Syddansk Universitet (SDU) i Odense (diplomjournalist med speciale i analytisk journalistik). Desuden har jeg en akademiuddannelse i Kommunikation og formidling (VVU) fra Niels Brock, København. Jeg er også merkonom i ledelse. Derudover har jeg en del journalistiske fag og efteruddannelse på diplomniveau fra Danmarks Medie og Journalisthøjskole (DJHX) i Århus og København. Jeg har en del efteruddannelse fra Danmarks Jurist og Økonomforbund, DJØF, København, ligesom jeg har en del HR kurser fra Teknologisk Institut, og jeg har taget 'MBA på en dag' (2011). Har gennemført Copenhagen Summer University (Københavns Universitet) i 'Kommunikation 2.0.' (2012),  og Copenhagen Business School (CBS) Summer School i 'Stakeholder relations, lobbyism and public affairs' (2013). 'Kommunikations- og PR-strategi' (DMJH, 2014). 'Lobbyisme' (DJØF, 2015).


Krønike


Oprindeligt stammer jeg fra Thisted, hvor jeg voksede op. I 1988 flyttede jeg til København, hvor jeg befinder mig fint.